Heeft u een nieuwe wasdroger nodig?
Gebruik dit handige stappenplan om u te helpen de juiste te kiezen

Bent u het zat om te wachten tot de was droog is? Verliezen uw kleren die heerlijke geur van fris gewassen was omdat ze te lang aan het droogrek gehangen hebben?
Dan is het tijd om een wasdroger aan te schaffen. Stop het wasgoed erin, laat de droger het werk doen en u ervaart alleen alle voordelen.

Maar er zijn wel een paar zaken waarop u moet letten voordat u de juiste wasdroger kiest. Laat dit stappenplan u daarbij helpen.

1. Kies een kleur!

Kleur is een belangrijk element als het gaat om een prachtige kleurstelling van de keuken. Ga daar niet aan voorbij!

Gebruikelijke kleuren voor huishoudelijke apparaten zijn wit, zwart en rvs. Dit zijn veelzijdige kleuren omdat ze eenvoudig gecombineerd kunnen worden met de kleuren die al in uw keuken aanwezig zijn. Onthoud: U wilt misschien een beetje contrast aanbrengen—door een wit apparaat te kiezen als de overige kleuren bijvoorbeeld overwegend donker zijn.

2. Pak het meetlint erbij!

Ruimte en tijd hebben één ding gemeen: van beide schijnt nooit genoeg te zijn. Zorg voordat u uw wasdroger koopt dat u eerst de beschikbare ruimte heeft opgemeten!

Zorg ervoor dat u voor de ventilatie 10 cm ruimte aan de achterkant open houdt.

Vergeet bovendien ook niet om de breedte van de deuren in uw huis op te meten! Het zal u toch niet gebeuren dat u gloednieuwe apparaat bij u thuis bezorgd wordt om erachter te komen dat het niet door de deuren past!

3. Weet wat u nodig heeft

Er zijn verschillende soorten wasdrogers. We hebben hieronder een aantal belangrijke punten van de meer gebruikelijke wasdrogers op een rij gezet om u te helpen de wasdroger te vinden die het beste bij u past. Hopelijk helpt dat!

Afvoerdrogers

Ventilatiedrogers laten warme lucht door het wasgoed circuleren waardoor de waterresten verdampen. Ze zijn een doeltreffende en betaalbare oplossing.

Denk erom dat voor ventilatiedrogers een afvoer naar buiten nodig is om de vochtige lucht af te voeren.

Condensdrogers

Condensdrogers condenseren het overtollige water en pompen het in een ingebouwde watertank of via een afvoerslang in de afvoer. Ze kunnen overal makkelijk geplaats worden omdat er geen afvoer naar buiten op aangesloten hoeft te worden.

Condensdrogers zijn vaak voorzien van extra functies, dus zorg dat u ze de revue laat passeren voordat u een keuze maakt!

Sensordrogers

Slimmer sensordrogers detecteren automatisch het vochtgehalte in het wasgoed. Hierdoor kunnen ze zichzelf al uitschakelen in plaats van te moeten wachten tot de tijdschakelaar dat doet. Dit is waarom sensordrogers veel geld besparen omdat uw droogprogramma stopt zodra de was droog is.

Met slimme sensordrogers kunt u tevens instellen bij welk vochtgehalte in uw kleding het programma tot een einde komt. Kleding dat nog een beetje vochtig is (met een vochtgehalte van ongeveer 10%) is veel makkelijker te strijken en zorgt voor betere resultaten.

Warmtepompdrogers

Warmtepompdrogers drogen uw wasgoed door de lucht via een warmtepomp te verwarmen. Het vocht uit de kleding wordt vervolgens opgevangen in een watertank, waarna de lucht opnieuw wordt opgewarmd om uw wasgoed te drogen. Ze zijn zeer veelzijdige en kunnen vrij eenvoudig overal in huis geplaatst worden omdat er geen externe afvoer op aangesloten hoeft te worden en geen vochtige lucht in de ruimte van uw huis terecht komt.
Condensdrogers zijn bovendien erg energiezuinig!

4. Weeg uw wasgoed

… Oké, misschien niet letterlijk (hoewel dat wel erg handig zou zijn). Maar denk wel na over de gemiddelde hoeveelheid wasgoed die u en uw gezin produceert: dat bepaalt de grootte van de trommel van uw nieuwe apparaat en is de belangrijkste informatie die u nodig heeft om een aankoop te doen.

Houd er ook rekening mee dat de wascapaciteit en de droogcapaciteit twee verschillende dingen zijn en uitgedrukt worden in twee verschillende waarden. Zorg er dus voor dat u daarop let.

5. Kies de extra's die u nodig heeft

De wasdrogers van Indesit worden geleverd met een aantal extra functies, waaronder speciale programma's, minder energieverbruik, minder waterverbruik, enz.

Neem voor de aankoop de tijd om uit te zoeken wat voor u belangrijk is.

Hier volgt een overzicht van de functies die de wasdrogers van Indesit te bieden hebben.

Fast Iron

De Snelstrijk-optie zorgt ervoor dat de beste instellingen voor het resterende vochtgehalte gebruikt worden.

Uw wasgoed is na afloop nog voldoende vochtig om beter en gemakkelijker gestreken te kunnen worden.

Memo-optie

Instellen en niet meer aan denken! Met de Memo-optie kunt u de meest favoriete of meest frequente instellingen opslaan.

De volgende keer dat u uw wasgoed laat drogen weet uw droger precies welke instellingen gebruikt moeten worden en is meteen klaar voor gebruik!

Schoenenrek

Met het speciale schoenenrek kunt u uw schoenen verticaal in de droger plaatsen, zodat uw schoenen perfect drogen en beschermd blijven.