Hoe maak je jouw wasmachine schoon?

Hoe maak je jouw wasmachine schoon?

Het belang van een schone wasmachine

Vraag jij je wel eens af waarom de wasmachine stinkt? Om jouw wasmachine zo goed mogelijk te laten presteren en je was lekker te laten ruiken is het belangrijk om de wasmachine schoon te houden. Wij laten je zien hoe je deze klus klaart.
Luchten

Luchten

Als eerste adviseren wij om het deurtje van de wasmachine open te laten staan na een wasbeurt. Door het laten luchten, voorkom je dat nare geurtjes in de wastrommel ontstaan en blijft de wastrommel lekker fris ruiken.

De wasmachine deur

De wasmachine deur

Het tweede advies is om de rubberen rand in de wasmachine deur goed schoon te maken. Deze rand zit tussen de wastrommel en de wasmachine deur. In deze rand kan vuil zich ophopen wat nare geuren en zelfs vlekken kan veroorzaken. Wij adviseren om één keer per maand met een doekje de rand schoon te maken. Wanneer schoonmaken niet je hobby is, kan je er ook voor kiezen om een wasprogramma van 90 graden te draaien zonder wasgoed in de machine. Daarnaast kan je gebruik maken van onze speciale reinigingstabletten en of ontkalker-/ontvetter tabletten.

Het zeepbakje

Het zeepbakje

De derde tip is om het zeepbakje geregeld schoon te maken. Verwijder de lade en maak deze onder warm water schoon door alle zeepresten te verwijderen. Maak het zeepbakje extra schoon door hem uit de lade te halen. Droog alles vervolgens goed af. Wanneer je het zeepbakje uit de waslade haalt, adviseren wij om de plek hieronder extra goed schoon te maken. Zorg ervoor dat de waslade droog wordt teruggeplaatst.

De wasmachine ontkalken

De wasmachine ontkalken

De vierde en laatste tip is om een magnetische ontkalker voor de wasmachine te gebruiken. Deze ontkalker plaats je gemakkelijk tussen de kraan en de toevoer van de wasmachine. Door deze magneet wordt voorkomen dat kalk neerslaat in de wasmachine. Doordat er minder kalkaanslag in de wasmachine ontstaat, zal de wasmachine langer meegaan, een lager energieverbruik hebben en beter presteren.