russiaukraineindesit_website_icon_set_final_2

OVER RUIMTE, TIJD EN HET MOEDERSCHAP

Veranderingen gebeuren: die maken deel uit van het leven.
Betreed ze met moed, liefde en vindingrijkheid.

OVER RUIMTE, TIJD EN HET MOEDERSCHAP

Mijn kleine meid is geen baby meer. Op haar 19e zou dat toch echt overduidelijk moeten zijn. Dat was het klaarblijkelijk niet: want toen we haar spullen gingen inpakken voor de universiteit, kon ik nog steeds niet geloven dat ze oud genoeg was om de deur uit te gaan en zich ergens zonder papa en mama te kunnen redden.

Maar—slik—de werkelijkheid is gruwelijk.

Ze vroeg mij haar te helpen bij het inrichten van haar nieuwe kleine appartement. Als ik overigens "klein" zeg, danbedoelik ook klein. Het is niet veel groter dan de kamer waarin ze is opgegroeid. Maar dat is wat we kunnen betalen en het ziet er echt wel gezellig uit. Belangrijker is nog dat zij het geweldig vindt.

Het proces is nog gaande (ze weet bijvoorbeeld nog niet welke planken ze in haar kleine keuken wil hebben), maar in de basis is alles aanwezig.

De koelkast bijvoorbeeld. Het ruimtegebrek in de keuken maakte dit lastig. We moesten iets kleins hebben, maar wel met voldoende ruimte. Ik wilde ook dat het een robuust, betrouwbaar en mogelijk ook energiezuinig apparaat zou zijn— zoals alle, zichzelf respecterende studenten is mijn dochter helemaal blut, en besparen op de rekeningen is belangrijk.

Na een beetje op internet gekeken, en wat vrienden gesproken te hebben, kozen we voor een prachtige onderbouw koelkast van Indesit. We zijn er erg blij mee!

Voor zo'n compact apparaat is het de fabrikant gelukt om er veel ruimte in te creëren: lades in de koelkast zelf en in de deur, een ruim vriesvak en een groentelade over de hele breedte. De glazen planken zien er mooi uit en zorgen voor een stevige ondergrond. Oh, en het antibacteriële beschermingssysteem zorgt ervoor dat het eten van mijn meisje (ja ik noem haar nog steeds zo...) langer vers blijft. Minder verspilling staat gelijk aan meer besparingen. Briljant!

De omkeerbare scharnieren bleken ook een uitkomst te zijn. De indeling van de kamer is wat eigenaardig, en de scharnieren van de koelkastdeur moesten aan de rechterkant komen. Na installatie paste de koelkast naadloos met de rest van de kastjes.

Oké...het is tijd voor onze eerste bezoek aan haar nieuwe appartement. Oh-oh, mijn ogen vullen zich met tranen en ik hoop maar dat ze die niet ziet.

Toen we door de voordeur van ons huis naar buiten stapten met een belachelijk aantal dozen en koffers in onze handen, kwam ze naar me toe en zei ze me, met een trillend stemmetje, “Mam, dit blijft toch wel altijd mijn thuis, ook al verhuis ik, of niet?”

Oké—vergeet die dozen maar. Het is tijd voor een zeer stevige knuffel.

U vindt hier meer informatie over de compacte en onderbouw-koelkasten van Indesit.