QUALITY TIME IN DE KEUKEN

Het werkelijke hart van uw huis: de keuken.

QUALITY TIME IN DE KEUKEN

We hebben de laatste tijd te veel chef- en kookprogramma's bekeken.

Mijn man en de kinderen laten tijdens onze gesprekken zo nu en dan woorden uit de Franse en Italiaanse keuken vallen. Ze weten zelfs hoe ze Crème fraîche moeten spellen. Dat wordt een beetje eng. Maar ook leuk. We dagen elkaar uit om de heerlijkste gerechten te maken, en om gezonder te eten (soms).

De keuken is een gezamenlijk slagveld/workshop geworden. En ik vind het heerlijk. Ik heb de keuken altijd het werkelijk hart van het huis gevonden. Als "we zijn wat we eten", dan is de keuken de plek waar we besluiten wie we zijn.

Onze keuken is onderdeel van de reeks inbouwapparatuur uit de serie Aria van Indesit. Dat ziet er fantastisch uit: alle kookapparaten vullen elkaar perfect aan, en hebben die strakke, moderne uitstraling waar ik zo van hou. Dit klinkt vast een beetje soft, maar het is net als onze familie: we zijn allemaal verschillend, maar we zijn voor elkaar gemaakt (ik zei toch dat het een beetje soft zou worden).

Mijn man kan een lekker stukje braadvlees in de oven bereiden, terwijl mijn dochter en ik een supergezond, vetarm roerbakgerecht op de kookplaat aan het klaarmaken zijn. In de tussentijd kan mijn zoon zijn kookkunsten met de magnetron uitproberen.

We koken, lachen en hebben een geweldige tijd.

Met de Aria-serie is dat eenvoudig. Neem bijvoorbeeld de kookplaat: het is een inductiekookplaat. Ik ben gek op de veelzijdigheid die de kookplaat biedt, waardoor we potten en pannen van alle vormen en afmetingen kunnen gebruiken. En schoonmaken na het koken is in een handomdraai gebeurd.

De oven heeft zoveel geweldige functies dat we mijn man vaak beschuldigen van valsspelen.

Turn&Cook is zo'n functie. Deze functie doet precies wat de naam doet vermoeden - Je draait aan een knop en binnen een uur staat een belachelijk heerlijk gerecht op tafel. Vroeger maakten we ruzie over wie de oven moest schoonmaken, maar deze oven heeft van die kleine, maar slimme verbeteringen die het leven een stuk eenvoudiger maken, zoals de, kantelbare grill, of het uitneembare glazen paneel aan de voorkant.

We moesten enorm lachen om onze zoon toen hij de magnetron gebruikte om haute cuisine op tafel te zetten. Maar we moesten een tandje lager zingen toen bleek dat zijn maaltijden gewoon uitzonderlijk waren. De Aria-magnetron heeft een speciaal systeem waarmee de ingrediënten door en door gekookt worden (onze vorige magnetron produceerde keer op keer half bevroren, half verbrande maaltijden).

Onze keuken: het is er druk, rumoerig, rommelig.

Maar tevens de beste ruimte in het huis - de ruimte waarin we dichtst bij elkaar staan :)

Hier vindt u meer informatie over de Aria inbouw keukenrange van Indesit.