LIFE PROTIP: WEES SLIM

Het gezinsleven is complex. Vind slimme oplossingen om u te helpen de dag met een glimlach door te komen.

LIFE PROTIP: WEES SLIM

Twee kinderen, een volledige baan - dat is een gevaarlijke combinatie.

Mijn man en ik proberen alle zeilen bij te zetten, maar dat is niet altijd even makkelijk. Ontelbare dingen die nog gedaan moeten worden en nooit genoeg tijd. Vlak na de komst van onze kleine duivel...ehhh engel nummer 2, realiseerde ik dat ik twee opties had: a) wegrennen naar een afgelegen tropisch eiland en b) op zoek gaan naar een slimmere manier om met onze tijd en onze taken om te gaan. Hoe aantrekkelijk optie "a" ook lijkt, opteerde ik natuurlijk voor optie "b". Dat is wat moeders doen, toch? Zij redden de dag: )

Ik bracht veranderingen aan. Slechts kleine dingetjes die wel een enorm verschil maakte.

Neem bijvoorbeeld het verschonen van de luiers: voorheen moest ik de baby naar de badkamer dragen, wat inhield dat ik onze oudste even alleen moest laten als mijn man niet thuis was. Dit leidde vaak tot allerlei problemen (bijvoorbeeld muurschilderingen die onverwachts in de huiskamer op het behang verschenen...).

Dus heb ik kleine, eenvoudige verschoonplekken in het huis gecreëerd. Niks bijzonders, gewoon natte doekjes, een handje vol schone luiers en een mat om de luier op te verschonen. Zodat ze altijd binnen handbereik zijn, telkens wanneer een luier verschoond moest worden. Dat is zo veel eenvoudiger! (en het aantal muurschilderingen is met maar liefst 80% afgenomen)

Dat past wel bij mij. Weet je- eenvoudige, uitvoerbare oplossingen. En deze benadering helpt mij ook bij het kiezen van de juiste apparaten.

We hadden bijvoorbeeld een nieuwe koel/vriescombinatie nodig. Gewoon een robuust apparaat dat betrouwbaar is en alleen functies heeft die we ook daadwerkelijk gebruiken.

Na een lange zoektocht kwamen we uit bij een eXtra koel/vriescombinatie van Indesit. We zijn er erg blij mee!

U kent dat wel dat etenswaren in de koelkast op elkaar gestapeld liggen? Soms kun je maar moeilijk vinden wat je zoekt tussen die warboel. Maar deze koelkast heeft een vernuftigde handige oplossing: schuiflades! Ik kan ze naar buiten trekken, net zoals ik met de lades uit mijn kledingkast doe, en pakken wat ik nodig heb.

Het verspillen van etenswaren maakt me gek! Maar de FlexiUse Box van mijn Indesit helpt dit te voorkomen: deze slimme kleine box kan in de koelkast in verschillende temperatuurzones geplaatst worden. Dus, het gebied rond de 0° C is ideaal voor vlees en bederfelijke etenswaren, terwijl het gebied rond de 5°C beter geschikt is voor groente en fruit. Ze kunnen langer bewaard worden en smaken beter!

Nog iets dat ik prettig vind: de indeling van de vriezer kan naar eigen inzicht worden ingericht. Ik koop op voorhand de spullen om te koken om ze in te vriezen en later in de week op te eten. Laten we stellen dat ik iets groots wil invriezen, zoals een hele kalkoen, dan hoef ik alleen maar een paneel naar buiten te schuiven om alle ruimte te creëren die ik nodig heb.

De lijst met functies gaat maar door. Het beste gedeelte? Ik gebruik ze ook echt. Ze zijn er echt om mijn leven een stuk eenvoudiger te maken.

Inderdaad, Indesit is slim. Bijna net zo slim als een moeder : )

Hier vindt u meer informatie over de eXtra-serie koel/vriescombinaties van Indesit.