FINANCIËLE TIP VOOR GEZINNEN: KIES ENERGIEZUINIGE APPARATEN

Als het om besparen gaat, helpt elk klein beetje.

FINANCIËLE TIP VOOR GEZINNEN: KIES ENERGIEZUINIGE APPARATEN

Ik ben niet zo'n rekenwonder. Of eigenlijk helemaal niet. Maar ik ben een moeder—en moeders moeten vaardigheden ontwikkelen waarvan ze dachten die nooit te hebben ... waaronder het kraken van de cijfers.

Eens per maand zitten mijn man en ik bij elkaar met een pen, een stuk papier en een rekenmachine. Dan lopen we alle facturen en uitgaven door. Jawel—het is net zo leuk als het klinkt :( maar wel noodzakelijk!

We hebben een lijst gemaakt met daarop zaken waarop we kunnen besparen, zonder tijdens het opstellen ervan te gedeprimeerd te raken (d.w.z.: zorg dat je zo nu en dan eens lekker buiten de deur eet!). Een van de zaken die we snel oppakten was het energieverbruik van onze huishoudelijke apparaten. Een niet-zuinig apparaat verspilt energie en in het geval van wasmachines of vaatwassers, ook water.

Binnen de kortste keren stapelt deze verspilling zich op en drukt zwaar op de kosten.

Met dit in ons achterhoofd gingen we op internet zoeken en spraken we hierover met vrienden. We waren op zoek naar betrouwbare en zuinige apparaten zonder de overbodige fratsen, gewoon het soort apparaat dat je leven makkelijker maakt en niet moeilijker.

Na veel nadenken opteerden we voor de eXtra-serie apparaten van Indesit.

Waarom? Omdat Indesit de robuuste, eenvoudige en betrouwbare producten levert die gezinnen echt nodig hebben. De eXtra-apparaten van Indesit zijn voorzien van functies die we ook echt gebruiken, en zijn leverbaar voor de perfecte prijs die bij een werkend gezin past.

In termen van energie verbruiken de apparaten van Indesit weinig energie, zodat we op de lange termijn geld besparen. En gezien de uiterst redelijke prijs om mee te beginnen, is dat echt een van die zeldzame win-winsituaties!

Nu we geld bespaard hebben met de aanschaf van onze huishoudelijke apparatuur, en wetende dat we elke maand opnieuw een beetje besparen dankzij de fantastische zuinigheidscijfers van de apparaten, vind ik een speciale traktatie wel op zijn plaats.

U vindt hier meer informatie over de serie energiezuinige eXtra-apparaten van Indesit.