Nieuwe wasmachine?
Laat ons u helpen de juiste te kiezen.

Het leven biedt een aantal zekerheden. Eén ervan is dat we wasgoed creëren. En dat deze vuile was gewassen moet worden. Helaas maar waar.

Maar wij kunnen u helpen de zaken simpel te houden. Om te beginnen met deze kieswijzer, waarin we de belangrijkste factoren voor u op een rijtje hebben gezet wanneer u de aanschaf van een nieuwe wasmachine overweegt.

Klaar? Laten we beginnen!

1. Pak het meetlint erbij!

Ruimte en tijd hebben één ding gemeen: van beide schijnt nooit genoeg te zijn.

Zorg voordat u uw wasdroger koopt dat u eerst de beschikbare ruimte heeft.

Vergeet bovendien ook niet om de breedte van de deuren in uw huis op te meten! Het zal u toch niet gebeuren dat u gloednieuwe apparaat bij u thuis bezorgd wordt om erachter te komen dat het niet door de deuren past!

2. Kies: boven- of voorlader?

Er zijn twee basisvarianten wasmachines: bovenlader en voorlader. Denk bij het maken van uw keuze hoe en waar u uw wasmachine zult gebruiken.

Weinig ruimte? Wellicht dat een bovenlader u dan helpt de kostbare ruimte in een krappe ruimte te besparen.

Of misschien overweegt u ook de aanschaf van een wasdroger die u bovenop de wasmachine wilt plaatsen: in dat geval is de voorlader de enige keuze. U kunt voor voorladers ook voetstukken of onderzetters aanschaffen om bukken en knielen te beperken.

Voorlader

Voorladers leveren uitstekende wasresultaten, verbruiken weinig energie en weinig water.

Zoals de naam al zegt gaan ze aan de voorkant open.

Bovenlader

Bovenladers bieden korte wasprogramma's en het ontwerp ervan staat garant voor minder trillingen tijdens de wasprogramma's.

3. Weeg uw wasgoed

… Oké, misschien niet letterlijk (hoewel dat wel erg handig zou zijn). Maar denk wel na over de gemiddelde hoeveelheid wasgoed die u en uw gezin produceert: dat bepaalt de grootte van de trommel van uw nieuwe apparaat en is de belangrijkste informatie die u nodig heeft om een aankoop te doen.

Onthoud: de grootte van de trommel verwijst altijd naar droog wasgoed, niet naar nat wasgoed. Dus als het apparaat waarin u geïnteresseerd bent een inhoud van 7 liter heeft, dan betekent dat, dat er voor ongeveer 7 kg aan droog wasgoed in de trommel kan. Natuurlijk weegt het wasgoed veel meer als het nat is, maar daarover hoeft u zich niet druk te maken. Daarmee is in de opgave van de inhoud al rekening gehouden.

4. Kies de extra's die u nodig heeft.

De wasmachines van Indesit worden geleverd met een aantal extra functies, waaronder speciale programma's, minder energieverbruik, minder waterverbruik, enz.

Neem voor de aankoop de tijd om uit te zoeken wat voor u belangrijk is.

Hier volgt een overzicht van de functies die de wasmachines van Indesit te bieden hebben.

Innex

Haast? Het instellen van uw wasmachine duurt nu nog maar twee seconden. Maar dan ook letterlijk. De Innex-serie wasmachines van Indesit heeft het wasprogramma teruggebracht tot het absolute minimum: slechts één druk op de knop.

Bestaat uw wasgoed uit katoen, synthetische kleding, of beide? U hoeft alleen maar op de Push & Go-knop te drukken, uw Innex wasmachine doet de rest.

Extra Wash

Er bestaan geen vlekken die onverslaanbaar zijn

U heeft de meeste vlekken vast al eens gezien. Maar van sommige vlekken wilt u de haren uit uw hoofd trekken. Doe maar niet (daar krijgt u spijt van).

Hier is een veel eenvoudigere en doeltreffendere manier: stop die vuile kleren in de wasmachine en kies het speciale Extra Wash-programma.

De was wordt stralend schoon en u haalt opgelucht adem (blij ook dat uw haar nog op uw hoofd zit). Knap hè, of niet soms?