Bent u op zoek naar een nieuwe was-droogcombinatie?

Bent u op zoek naar een nieuwe was-droogcombinatie?
Hieronder volgt een handleiding om u te helpen!

Was-droogcombinaties zijn geweldig. Ze combineren een wasmachine en een wasdroger (zoals de naam duidelijk doet vermoeden...) in één apparaat, waarmee u veel tijd bespaart.

Stop uw wasgoed in het apparaat en wanneer het programma klaar is, dan is uw wasgoed niet alleen schoon, maar ook droog! Met deze korte handleiding doorloopt u een aantal stappen die u kunnen helpen een weloverwogen aankoop te doen.

Klaar? Laten we beginnen!

1. Inbouw of vrijstaand?

Dit hangt er echt van af of u wilt dat uw apparaat naadloos in de bestaande kasten past.

Als u dat wilt, dan moet u opteren voor een geïntegreerde (oftewel inbouw) was-droogcombinatie. Inbouwapparaten zorgen ervoor dat uw apparaat in de totale stijl van uw ruimte wordt opgenomen.

Als dit argument echter niet van toepassing is, ga dan voor een vrijstaand model. De vrijstaande modellen van Indesit hebben een geweldige vormgeving, zodat je er best mee kunt pronken!

2. Pak het meetlint erbij!

Ruimte en tijd hebben één ding gemeen: van beide schijnt nooit genoeg te zijn.

Zorg voordat u een apparaat koopt dat u eerst de beschikbare ruimte heeft opgemeten. Zorg ervoor dat u voor de ventilatie 10 cm ruimte aan de achterkant open houdt. Vergeet bovendien ook niet om de breedte van de deuren in uw huis op te meten!

Het zal u toch niet gebeuren dat u gloednieuwe apparaat bij u thuis bezorgd wordt om erachter te komen dat het niet door de deuren past!

3. Weeg uw wasgoed

… Oké, misschien niet letterlijk (hoewel dat wel erg handig zou zijn). Maar denk wel na over de gemiddelde hoeveelheid wasgoed die u en uw gezin produceert: dat bepaalt de grootte van de trommel van uw nieuwe apparaat en is de belangrijkste informatie die u nodig heeft om een aankoop te doen. Onthoud: de grootte van de trommel verwijst altijd naar droog wasgoed, niet naar nat wasgoed.

Dus als het apparaat waarin u geïnteresseerd bent een inhoud van 7 liter heeft, dan betekent dat, dat er voor ongeveer 7 kg aan droog wasgoed in de trommel kan. Natuurlijk weegt het wasgoed veel meer als het nat is, maar daarover hoeft u zich niet druk te maken. Daarmee is in de opgave van de inhoud al rekening gehouden. Houd er ook rekening mee dat de wascapaciteit en de droogcapaciteit twee verschillende dingen zijn, uitgedrukt in twee verschillende waarden, waarop u allebei moet letten.

4. Controleer de centrifugesnelheid.

De centrifugesnelheid geeft aan het aantal toeren per minuut dat de was-droogcombinatie aankan. Het aantal toeren varieert doorgaans van 1000 tot 1600 tpm. Het centrifugeerprogramma komt na het wasprogramma en voordat de droger zijn werk doet. Tijdens het centrifugeren wordt zo veel mogelijk water uit uw wasgoed verwijderd. Een hoger toerental verwijdert in een sneller tempo meer water dan een lager toerental.

5. Kies de extra's die u nodig heeft

De was-droogcombinaties van Indesit worden geleverd met een aantal extra functies, waaronder speciale programma's, minder energieverbruik, minder waterverbruik, enz.

Neem voor de aankoop de tijd om uit te zoeken wat voor u belangrijk is.

Hier volgt een overzicht van de functies die de was-droogcombinaties van Indesit te bieden hebben.

Innex

Eén knop, geen gedoe. Haast? Het instellen van uw wasmachine duurt nu nog maar twee seconden. Maar dan ook letterlijk. De Innex-serie apparaten van Indesit heeft het wasprogramma teruggebracht tot het absolute minimum: slechts één druk op de knop. Bestaat uw wasgoed uit katoen, synthetische kleding, of beide? U hoeft alleen maar op de Push & Wash-knop te drukken uw Innex was-droogcombinatie doet de rest.

Tijdschakelaar voor startvertraging

Hier volgt een tip voor een lagere rekening: De was-droogcombinaties van Indesit zijn voorzien van een tijdschakelaar voor startvertraging waarmee u uw wasgoed in het apparaat kunt stoppen en het apparaat kunt laten starten op elk gewenst moment van de dag...of nacht.

Gebruik deze handige functie om het wasprogramma pas 's nachts te starten, of gedurende daluren tijdens een lager tarief, om meer te besparen!