Overweegt u de aanschaf van een nieuwe vaatwasser?

Overweegt u de aanschaf van een nieuwe vaatwasser?
Pak onze handige kieswijzer erbij!

Met vaatwassers behoort het afwassen met de hand voorgoed tot het verleden. Alleen daarom al zijn ze geweldig!

Er zijn echter ook andere zaken om over na te denken voordat u tot een weloverwogen aanschaf komt. Volg deze eenvoudige stappen om voor u de juiste vaatwasser te kiezen.

Klaar? Laten we beginnen!

1. Kies uw stijl. Inbouw of vrijstaand?

Dit hangt echt af van hoe uw huidige keuken eruitziet. Als uw keuken al inbouwapparatuur bevat, dan overweegt u waarschijnlijk ook nu inbouw. Inbouwapparaten zorgen ervoor dat uw vaatwasser in de totale stijl van uw ruimte wordt opgenomen.

Als dit argument echter niet van toepassing is, ga dan voor een vrijstaand model. De vrijstaande modellen van Indesit hebben een geweldige vormgeving, zodat je er best mee kunt pronken!

Een opmerking over kleur:

ebruikelijke kleuren voor vrijstaande, huishoudelijke apparaten zijn wit, grijs en rvs. Dit zijn veelzijdige kleuren die eenvoudig met andere kleuren te combineren zijn, maar het kan ook zijn dat u enige contrast wilt aanbrengen—door een witte te kiezen als de rest van de kleuren bijvoorbeeld overwegend donker zijn.

2. Pak het meetlint erbij!

Zorg voordat u een apparaat koopt dat u eerst de beschikbare ruimte heeft opgemeten. Pak het meetlint erbij en meet de beschikbare hoogte, breedte en diepte.

Vaatwassers worden doorgaans in drie verschillende afmetingen geleverd: Standaard, slimline (slank) en compact.

Houd er rekening mee dat ook de compacte uitvoeringen in afmeting kunnen verschillen. Indesit biedt bijvoorbeeld onderbouw vaatwassers die over het algemeen minder ruimte in beslag nemen dan uitvoeringen van volledige grootte, ongeacht slimline of standaard grootte.

Onthoud bovendien om het meten niet tot de keuken alleen te beperken! Let ook op de afmetingen van deuren/doorgangen/ingangen enz. van het traject dat uw nieuwe vaatwasser moet afleggen om na bezorging in uw keuken geplaatst te worden. Het zal u toch niet gebeuren dat u gloednieuwe apparaat bij u thuis bezorgd wordt om erachter te komen dat het niet door de deuren past!

3. Houd rekening met uw routine voor afwassen.

Heeft u een groot gezin? Krijgt u vaak mensen over de vloer die komen eten? Zo ja, dan stapelt de vuile vaat zich vanzelfsprekend snel op. Maar misschien geldt voor u het tegenovergestelde: u wilt wel een vaatwasser, maar de dagelijkse vaat binnen uw huishouden is relatief klein.

Een belangrijke factor om te overwegen voor hoeveel couverts u doorgaans per keer de vaatwasser moet vullen.

Wat is een couvert? Stelt u zich een formeel gedekte tafel voor. Elke gast wordt voorzien van: een bord voor het hoofdgerecht, een bord voor het nagerecht, een dessertlepel, een soepbord, een soeplepel, een glas, een theekopje, een schotel, een theelepel, een mes en een vork. Alles wat dus voor één persoon nodig is heet een couvert. Vermenigvuldig het aantal couverts met het aantal couverts waarvoor de beoogde vaatwasser ruimte biedt, en dat geeft u een idee van hoeveel ruimte u nodig heeft om alles in uw vaatwasser te kunnen plaatsen.

4. Kies de extra's die u nodig heeft

Vaatwassers worden vaak geleverd met een aantal speciale functies.

Het is raadzaam om het doel van deze extra functies te bestuderen en na te gaan of u ze wel of niet nodig heeft.

Hieronder volgt een selectie van functies van de vaatwassers van Indesit.

Tijdschakelaar voor startvertraging

Perfecte timing!

Met een tijdschakelaar voor startvertraging kunt u uw vaatwasser alvast vullen en het programma pas starten wanneer u dat het beste uitkomt.

U kunt de intuïtieve tijdschakelaar op uw vaatwasser van Indesit bijvoorbeeld gebruiken om het programma tijdens goedkoper tarief ('s nachts) te starten om op energiekosten te besparen.

Extra programma

De eXtra-collectie van Indesit zit boordevol unieke functies die uw leven een stuk eenvoudiger maken.

Verwijder bijvoorbeeld het bovenrek van uw eXtra-vaatwasser voor een binnenruimte van maar liefst 53 cm.

En de innovatieve, hydraulische technologie verwijdert zelfs de hardnekkigste vlekken en voedselresten, zodat uw vaat altijd blinkend schoon wordt.