Heeft u een nieuwe oven nodig?
We zijn er om u te helpen!

We zijn wat we eten, of niet soms? Dan is het toch logisch om een oven te kopen die het beste bij ons past.

De keuze voor de juiste oven kan een duizelingwekkende opdracht zijn. Gebruik deze handige kieswijzer om een weloverwogen aankoop te doen.

Klaar? Laten we beginnen!

1. Weet wat u nodig heeft.
Oven of fornuis?

Wat is het verschil tussen een oven en een fornuis? Dat is simpel: een fornuis combineert een oven en een kookplaat (gas of inductie).

Ze staan altijd vrij in plaats van dat ze ingebouwd worden. En een oven? Het woord zegt het al: de oven zelf, in plaats van de combinatie oven en kookplaat.

2. Pak het meetlint erbij!

Zorg voordat u een nieuwe oven koopt dat u eerst de beschikbare ruimte heeft opgemeten. Dus pak het meetlint erbij om de juiste maten te noteren! In termen van grootte worden ovens meestal aangeduid met "enkel" of "dubbel". Enkele ovens zijn voor de meeste gezinnen de perfecte keuze. Ze zorgen voor alle ruimte die u nodig heeft voor de alledaagse maaltijden en passen prima in uw keuken, zelfs als u wat minder ruimte heeft. Dubbele ovens bestaan uit twee afzonderlijke ovens in één behuizing. Als zodanig bieden ze veelzijdigheid en veel extra ruimte om uw maaltijden in te bereiden. Als u een diner organiseert, of een groot gezin heeft, dan zou dit weleens de juiste keuze voor u kunnen zijn.

3. Kies een kleur!

Kleur is een belangrijk element om een décor te creëren die perfect bij uw persoonlijke stijl past. Huishoudelijke apparaten zijn leverbaar in diverse kleuren, waaronder wit, zwart en rvs om er maar een paar te noemen. Dit zijn veelzijdige kleuren omdat ze eenvoudig gecombineerd kunnen worden met de kleuren die al in uw keuken aanwezig zijn. Onthoud: U wilt misschien een beetje contrast aanbrengen—door een rvs oven te kiezen als de overige kleuren bijvoorbeeld overwegend donker zijn. Het is een kwestie van smaak. Denk na over de vele mogelijkheden die u heeft en kies de oven die het beste bij uw situatie past. Uw gezin en u brengen veel tijd in de keuken door, dus maak er een smaakvolle ruimte van!

4. Denk na over zelfreinigende mogelijkheden

Jawel, ovens kunnen zichzelf reinigen! Het is een functie waarin u mogelijk geïnteresseerd bent. Hier volgt een beknopt overzicht van de belangrijkste zelfreinigingssystemen: katalytische reiniging en pyrolytische reiniging.

5. Kies de extra's die u nodig heeft

Net zoals de meeste apparaten bieden moderne ovens handige functies om u te helpen de chefkok in u de vrije loop te laten. Hier volgt een overzicht van de functies die de ovens van Indesit te bieden hebben.

Turn&Cook

Eén beweging, 80 heerlijke recepten.

De nieuwe Turn&Cook-functie van Indesit: Draai gewoon aan de knop van de oven waarna de oven in slechts één uur een van de 80 heerlijke gerechten voor u bereidt.

Uw favoriete gerechten zijn nog maar één draai aan de knop verwijderd!

Freasy Cook

Binnen de kortste keren van bevroren tot gebakken!

Met Freasy Cook kunt u in minder tijd diepvriesmaatlijden bereiden. De functie is gemaakt voor uitstekende kookresultaten, zonder zelfs uw oven te hoeven voorverwarmen.

U kunt uw diepvriesmaaltijd gewoon in de oven zetten en de oven de rest laten doen!

Pizza-functie

Perfecte pizza!
Met de pizza-functie worden de temperatuur en de tijd van uw Indesit-oven automatisch ingesteld, zodat u telkens opnieuw van een heerlijke, knapperige pizza kunt genieten!

Maar er is meer: U kunt de Pizza-functie ook gebruiken voor het verwarmen en bereiden van brood en andere bakrecepten.