Op zoek naar een nieuwe kookplaat?
Ga aan de slag met deze overzichtelijke kieswijzer!

Niets is te vergelijken met voor de kookplaat staan, tussen de warmte en de geuren van uw gerechten.

Het is een plek waar u de chefkok in u de vrije loop kunt laten en van het koken kunt genieten. Wanneer u een kookplaat koopt, zorg er dan voor dat het aan uw specifieke behoeften voldoet.

Hier volgen een paar tipt om u te helpen de juiste kookplaat te vinden. Laten we beginnen!

1. Wat is uw kookstijl?

Het belangrijkste om over na te denken bent u zelf—oftewel, uw kookstijl. Sommige type kookplaten zullen beter bij u passen dan andere. Er zijn natuurlijk nog meer zaken om over na te denken. Als u bijvoorbeeld kinderen heeft, dan is uw belangrijkste zorg misschien wel veiligheid.

We hebben hieronder de meest gebruikelijke soorten kookplaten voor u op een rij gezet.

Elektrische kookplaat

Elektrische kookplaten zijn een betaalbare, gerenommeerde optie. Ze doen wat ze moeten doen en doen dat effectief, waarbij ze tijdens het gebruik ervan goed regelbaar zijn.

Een vaste kookplaat bestaat doorgaans uit vier of meer ronde elektrische spoelen die verwarmd worden en de warmte doorgeven aan potten en pannen die er op staan.

Keramische kookplaat

In het oog springend en minimalistisch. Keramische kookplaten beschikken over een elegant oppervlak van keramisch glas. Daaronder bevinden zich een reeks metalen verwarmingselementen die de hitte naar verschillende kookzones overbrengen, die op hun beurt de potten of pannen die er op staan opwarmen.

Door hun platte oppervlak zijn ze eenvoudig schoon te maken, terwijl ze, omdat ze elektrisch zijn, intuïtieve tiptoetsbediening hebben.

Inductiekookplaten

Inductiekookplaten maken gebruik van innovatieve technologie, waarbij elektromagnetische velden gebruikt worden om een pot of pan op te warmen, in plaats van dat de kookplaat dat zelf doet. Hierdoor blijft het oppervlak van uw kookplaat zelfs tijdens het koken op kamertemperatuur, waardoor ze extra veilig zijn voor kinderen en een geweldige optie zijn als u met de nieuwsgierigheid van kinderen rekening moet houden. De moderne tiptoetsenbediening, het snel kunnen bijstellen van de temperatuur en het aantrekkelijke ontwerp zijn allemaal eigenschappen van inductiekookplaten.

Gasbranders

Als u van fijn koken bent, dan is de klassieke gasbrander voor u een fantastische optie. Gasbranders reageren meteen op veranderingen in de instelling, waardoor u de hitte met extreme precisie kunt regelen.

Ze zijn ideaal om te roerbakken en voor het koken in de pan in het algemeen, waarbij weinig kosten gemaakt worden.

2. Maak het opvallend

Kookplaten kunnen uw keuken net dat vleugje elegantie geven.

De algehele aanblik van uw keuken is voor u belangrijk, dus vergeet niet om de juiste kleur te kiezen. Vormgeving en uitstraling zijn uiterst belangrijk! Gezinnen besteden veel tijd in de keuken. Zorg er dus voor dat de uitstraling bij uw gezin past, waardoor het er gezellig aan toe gaat!

Gebruikelijke kleuren voor kookplaten zijn wit, zwart en rvs. Dit zijn veelzijdige kleuren omdat ze eenvoudig gecombineerd kunnen worden met de kleuren die al in uw keuken aanwezig zijn. U wilt misschien een beetje contrast aanbrengen—door een rvs kookplaat te kiezen als de overige kleuren bijvoorbeeld overwegend donker zijn.

3. Kies de extra's die u nodig heeft

Net zoals de meeste apparaten bieden de kookplaten van Indesit handige functies om u te helpen de chefkok in u de vrije loop te laten. Hier volgt een overzicht van de functies die de kookplaten van Indesit te bieden hebben.

Wokbrander met drie ringen

Wok in stijl De speciale wokbrander van Indesit met de drie ringen zorgt voor een extra krachtige 3,25 kW dubbele vlam, om uw wokpan snel en efficiënt te verwarmen, zodat het perfect krokant wordt.