Hoe vindt u de koelkast die het beste bij u past.

Hoe vindt u de koelkast die het beste bij u past.
Een overzichtelijke kieswijzer.

Het is moeilijk om een keuken zonder koelkast voor te stellen. We vertrouwen erop voor de cruciale taak om ons eten in te bewaren.

U kunt al snel overdonderd raken door de verschillende soorten koelkasten die er zijn en de veelheid aan functies die ze bieden. Onze handige kieswijzer voor koelkasten helpt u de juiste koelkast te kiezen!

Klaar? Laten we beginnen!

1. Kies uw stijl

Bovenvriezer, ondervriezer, compact, dubbele deur... en de lijst gaat maar door.

Laten we ons richten op de meest voorkomende soorten, zodat u kunt beginnen met het bepalen wat voor u het beste werkt.

Koel/vriescombinaties met bovenvriezer

Dit is de meestvoorkomende soort vriezer, waarbij de deur van de vriezer zich aan de bovenkant bevindt. Bovenvriezers bieden veel ruimte, wat inhoud dat je er veel dingen in kwijt kunt, ook al doet de buitenkant dat niet vermoeden. Als het milieu belangrijk is voor je dan is het goed om te weten dan bovenvriezers zeer energiezuinig zijn!

Koel/vriescombinaties met ondervriezer

Ondervriezers zijn qua grootte en indeling hetzelfde als bovenvriezers, maar bevinden zich gewoon onderin. Dus als je de vriezer minder gebruikt dan het koelkastgedeelte, dan is dit wellicht het overwegen waard om het jezelf gemakkelijker te maken. Met ondervriezers bevinden zich de etenswaren (in het koelgedeelte) die jij het meeste pakt op ooghoogte wanneer je de koelkastdeur opent.

Monodoor koelkasten

Monodoor modellen hebben een enkele deur. Als je een aparte vriezer hebt, is de monodoor-optie mogelijk wat je nodig hebt: zonder dat het vriesvak onnodig ruimte inneemt. 

Compact

Compacte koelkasten, hetzij op tafelbladhoogte of onder het aanrecht, zijn ideaal voor kantoren, kleine keukens of gastenkamers. Met de compacte afmeting passen ze met gemak in kamers waar de ruimte schaars is. Als je op zoek bent naar een tweede koelkast, of als er maar een paar mensen zijn die spullen in de koelkast bewaren, dan is een compacte (of mini) koelkast wellicht een geweldige optie voor jou.

2. Misschien is inbouw een overweging voor u

Indesit levert ook inbouwkoelkasten.

Dus als u een nieuwe koelkast wilt die naadloos bij de rest van uw keukenkasten past, dan kunt u deze optie overwegen. Inbouwkoelkasten worden geleverd in de meeste uitvoeringen zoals hierboven omschreven, zodat u keuze in overvloed heeft. Inbouwapparaten en de kasten waarin ze passen zijn meestal gemaakt voor standaard maatvoeringen, maar u kunt het maar beter een keer extra controleren! En dat brengt ons tot...

3. Meten is weten!

Tijd om het meetlint erbij te pakken. Zorg voordat u uw koelkast koopt dat u eerst de beschikbare ruimte heeft opgemeten. Gezien de verschillende soorten koelkasten die verkrijgbaar zijn, verschillen de afmetingen aanzienlijk. Zorg dat u de afmetingen controleert voordat u tot aankoop besluit!

Vergeet bovendien ook niet om de breedte van de deuren in uw huis op te meten! Het zal u toch niet gebeuren dat u gloednieuwe apparaat bij u thuis bezorgd wordt om erachter te komen dat het niet door de deuren past!

4. Weet wat u nodig heeft

Moderne koelkasten bieden een groot aantal koelfuncties (waarover in het kort meer in het volgende gedeelte). Maar u dient er zeker op te letten of de koelkast over de belangrijkste basisfuncties beschikt die voor u belangrijk zijn. Hier volgt een aantal voorbeelden van functies die u wellicht nodig heeft.

Omkeerbare scharnieren

Of u nu kiest voor inbouw of vrijstaand, controleer naar welke kant u de deur wilt openen (handvat rechts of links), en of dat bij de indeling van uw keuken past. Sommige koelkasten beschikken over omkeerbare scharnieren, zodat u zelf kunt bepalen naar welke kant de deur opengaat.

Schuiflades

Bij grote gezinnen stapelt het eten zich al snel in de koelkast op. Sommige voedingsmiddelen worden naar de achterkant van de koelkast of de vriezer geschoven om helemaal vergeten te worden. Schuiflades zijn een eenvoudig, maar handig omdat u ze gemakkelijk naar u toe kunt trekken om te vinden wat u zoekt en om de koelkast makkelijker in te delen.

5. Kies de extra's die u nodig heeft!

Box voor flexibel gebruik

Houdbaarheid tot perfectie.

De Flexi Use Box van Indesit is een veelzijdig compartiment waarin de temperatuur perfect is voor uw fruit, vlees of vis. Afhankelijk van waar u de Flexi Use Box plaatst, kan de temperatuur worden ingesteld op uw specifieke behoeften: de ene positie zorgt voor de juiste temperatuur voor uw fruit, terwijl vlees en vis, waarvoor de temperatuur lager moet, hun eigen plekje in de koelkast hebben.

Met de Flexi Use Box van Indesit zorgt u ervoor dat etenswaren langer houdbaar zijn en beter smaken!

Openspace

Gemaakt voor al uw behoeften.

Met de Openspace-indeling van uw Indesit kunt u de indeling van uw vriezer naar eigen behoefte inrichten. Binnenin kunnen slimme boxen geplaatst worden, om meer kleinere items in te bewaren.

Of u kunt ze weghalen om ruimte te maken voor de wat grotere spullen, zoals pizzadozen of die heerlijke kalkoen die u met kerst op tafel wilt zetten!