Het beste fornuis voor uw keuken? Hieronder volgt een handleiding om u te helpen kiezen!

Fornuizen zijn een geweldige optie voor kleinere keukens. Als losstaand apparaat met zowel een kookplaat als één of meer ovens, zijn ze extreem veelzijdig.

Bij de aankoop van een nieuw fornuis zijn er een paar dingen waarmee u rekening moet houden om voor u de beste keuze te maken. Gebruik deze handige handleiding om een weloverwogen aankoop te doen!

1. Denk na over de soorten, gas of elektrisch.

Fornuizen worden geleverd voor verschillende soorten brandstof: gas, elektrisch en de combinatie hiervan.

Gasfornuizen

Gasfornuizen bieden de mogelijkheid om meteen en exact gericht te koken. Bedien de vlam onder de pan om de temperatuur te krijgen die u voor uw recept wilt. Roerbakken en koken in de pan gaat heel eenvoudig op gas.
Onthoud: U heeft een erkende installateur nodig om het gasfornuis op een veilige manier aan te sluiten.

Elektrische fornuizen

Elektrische fornuizen profiteren van de veelzijdigheid en de voordelen van de hedendaagse technologie, en zijn vaak voorzien van veel functies.

Drie gebruikelijke opties wanneer het om elektrische fornuizen gaat zijn de elektrische, keramische en inductiekookplaat.

Elektrische kookplaat

Elektrische kookplaten zijn een betaalbare, betrouwbare optie die tijdens het koken ruim voldoende mogelijkheden bieden om de temperatuur te regelen.

Fornuizen met een elektrische kookplaat bestaan doorgaans uit vier of meer ronde elektrische spoelen die verwarmd worden en de warmte doorgeven aan potten en pannen die er op staan.

Keramische kookplaat

In het oog springend en minimalistisch. Keramische kookplaten beschikken over een elegant oppervlak van keramisch glas.
Daaronder bevinden zich een reeks metalen verwarmingselementen die de hitte naar verschillende kookzones overbrengen, die op hun beurt de potten of pannen die er op staan opwarmen. Door hun platte oppervlak zijn ze eenvoudig schoon te maken, terwijl ze, omdat ze elektrisch zijn, intuïtieve tiptoetsbediening hebben.

Inductiekookplaten

Inductiekookplaten maken gebruik van innovatieve technologie, waarbij elektromagnetische velden gebruikt worden om een pot of pan op te warmen, in plaats van dat de kookplaat dat zelf doet. Hierdoor blijft het oppervlak van uw kookplaat zelfs tijdens het koken op kamertemperatuur, waardoor ze veilig zijn voor kinderen en een geweldige optie zijn als u met de nieuwsgierigheid van kinderen rekening moet houden. De moderne tiptoetsenbediening, het snel kunnen bijstellen van de temperatuur en het aantrekkelijke ontwerp zijn allemaal eigenschappen van inductiekookplaten.

Elektrisch en gas gecombineerd

Elektrische fornuizen met gas ,combineren de voordelen van zowel gas- als elektrisch.

Ze bestaan meestal uit een kookplaat op gas en een elektrische oven, zodat u van de voordelen van beide kunt profiteren.

2. Pak het meetlint erbij!

Zorg voordat u een nieuw fornuis koopt dat u eerst de beschikbare ruimte heeft opgemeten. Dus pak het meetlint erbij om de juiste maten te noteren!

Onthoud: We raden aan om rondom het apparaat een vrije ruimte van 5 cm aan te houden om gemakkelijk te kunnen ventileren en te voorkomen dat het apparaat oververhit raakt.

Vergeet bovendien ook niet om de breedte van de deuren en andere doorgangen in uw huis op te meten! Het zal u toch niet gebeuren dat u gloednieuwe apparaat bij u thuis bezorgd wordt om erachter te komen dat het niet door de deuren past!

3. Kies de extra's die u nodig heeft

Net zoals de meeste apparaten bieden moderne fornuizen handige functies om u te helpen de chefkok in u de vrije loop te laten.

Hier volgt een overzicht van de functies die de fornuizen van Indesit te bieden hebben.

Multichef

Zet moeiteloos een heerlijke maaltijd op tafel!
Multichef biedt een aantal unieke kookmethodes die u helpen om met gemak een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.
Van een hartig stuk braadvlees en pizza tot knoflookbrood en alles er tussenin, Multichef regelt het voor u. Veel plezier!

Eenvoudig schoonmaken

Moeiteloos reinigen.
Het ontwerp van Indesit is mede gericht op reinigingsgemak, zodat u snel, veilig en eenvoudig het glazen paneel aan de voorkant van de oven kunt verwijderen om de oven in een handomdraai aan de binnenkant te reinigen.