De beste afzuigkap voor in de keuken? Laat ons u daarbij helpen!

Afzuigkappen zijn natuurlijk onontbeerlijk—ze filteren de lucht in onze keukens, zuiveren de lucht van vet en rook en maken de keuken frisser en geurvrij.

Maar ze doen meer: afzuigkappen kunnen een uniek stijlelement vormen, of uw keuken een stoere uitstraling geven. Deze beknopte kieswijzer voor afzuigkappen helpt u met de basisinformatie die u nodig heeft voordat u tot aankoop besluit.

Laten we beginnen!

1. Selecteer de stijl

Afzuigkappen voor in de keuken worden in verschillende vormen en maten gemaakt, elke soort met zijn unieke uitstraling, stijl en functionaliteit.

De keuze hangt af van meerdere factoren: de beschikbare ruimte in uw keuken, de functies die u nodig heeft, en de uitstraling waarnaar u op zoek bent.

Hier vindt u de belangrijkste soorten afzuigkappen waaruit waarschijnlijk een keuze maakt:

Schouwkap

Schouwkappen springen in het oog, ze hebben een overkapping met een schoorsteenpijp erboven. Ze passen tussen twee bovenkasten, niet eronder of erachter.

Inbouwmodel

Als u kiest voor iets wat bij uw bestaande keukenkasten past, dan is de keuze voor inbouw een manier. Ze worden geleverd in standaard maatvoering, en het zal u geen moeite kosten om er een te vinden die bij uw keuken past.

Onderbouw

Onderbouw afzuigkappen passen onder uw kasten, maar blijven zichtbaar. Ze zijn compact en discreet, dus als dat is waarnaar u op zoek bent, dan is dit een goede keuze.

2. Pak het meetlint erbij!

Het is de functie van de afzuigkap om de dampen en geuren van uw kookplaat op te vangen en ze elders af te voeren (daarover meer in de volgende stap).

Om de werkbaarheid van de afzuigkap te verbeteren, dient u een afzuigkap te kiezen die net zo breed is als het kookoppervlak eronder. In dit geval is groter echt beter.

3. Afzuigkap met afvoer of filter

Wanneer uw afzuigkap de dampen en geuren heeft opgevangen die vanaf uw kookoppervlak omhoog gaan, dan zijn er in principe twee manieren om ze af te voeren: de eerste is om ze naar buiten af te voeren, via een afvoer. Op deze manier worden vet en stoom uit uw keuken en huis afgevoerd. Bij filteren of recirculeren hebben afzuigkappen filters waardoor de lucht wordt afgevoerd en alle geuren, vetten en dampen worden opgevangen voordat de lucht weer terug in de keuken wordt afgevoerd. Deze afzuigkappen zijn interessant geprijsd en eenvoudig te installeren!

4. Weet wat u nodig heeft

Als het om het uitkiezen van de juiste afzuigkap gaat, dan zijn er nog meer zaken om rekening mee te houden:

De instellingen van de ventilatiesnelheid.

Uw afzuigkap van Indesit biedt u een aantal snelheidsinstellingen. De hogere snelheden worden doorgaans tijdens het koken gebruikt, terwijl de lagere snelheden gebruikt kunnen worden voor de restgeuren die na het koken zijn achtergebleven.

Luchtstroom.

De luchtstroom wordt gemeten in kubieke meter per uur (of m³/u).

Hoe hoger de waarde, des te groter de hoeveelheid lucht de afzuigkap kan afvoeren of filteren.

Geluid.

Controleer de geluidsniveaus van de afzuigkap die u overweegt. Indesit biedt afzuigkappen met een fantastisch laag geluidsniveau, als dit belangrijk is voor u.

Verlichting.

Dit lijkt misschien iets onbelangrijks, maar extra verlichting kan uw kookervaring drastisch verbeteren. Of uw keuken nu wel of geen verlichting heeft, probeer altijd een afzuigkap met verlichting te vinden.

5. Kies een kleur!

Kleur en vormgeving zijn een essentieel element van een prachtige keuken. Sla deze stap niet over! Gebruikelijke kleuren voor afzuigkappen zijn wit, zwart, rvs en grijs. Dit zijn veelzijdige kleuren omdat ze eenvoudig gecombineerd kunnen worden met de kleuren die al in uw keuken aanwezig zijn. U wilt misschien een beetje contrast aanbrengen—door een rvs oven te kiezen als de overige kleuren bijvoorbeeld overwegend donker zijn.